Een detox is een manier om: 

1. Detoxen is ontgiften van afvalstoffen

Het helpt jouw lijf met afvoeren van afvalstoffen.  Deze afvalstoffen noemen we  vrije radicalen.

Vrije radicalen is een bij product van ons lichaam een teveel aan vrije radicalen kan ook ontstaan door ongunstige stoffen uit bv stress, veel sporten, cosmetica, alcohol, pesticiden, bewerkt voedsel en medicijnen.

Antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en daar zorgen we in detox voor met supplementen en groente en fruit eten.

2. Detoxen geeft rust aan de darmen

Met een detox kuur dwing je jezelf om een bepaalde tijd geen belastende voedingsmiddelen te eten.

Je darmen krijgen hierdoor rust, en je drang naar “suiker” verdwijnt.

3. Detoxen en wat kilo’s afvallen

Je gaat afvallen, spijsvertering wordt beter en je krijgt een snellere verbranding.
Bij de één is dat meer dan bij de ander. Er komt na de detox ook weer een klein beetje bij . Natuurlijk is het nodig om een gezonde leefstijl na te leven om de kilo’s die eraf zijn er af te laten!

4. Detoxen een manier van stimulatie en opruimen oude cellen en eiwitten

Detox ruimt lekker op het stimuleert autofagie = letterlijk jezelf opeten maar schrik niet het zijn alleen de dingen die opgeruimd mogen worden. Denk aan dode en beschadigde cellen en eiwitten.

5. Detoxen om meer energie te krijgen

Het geeft je meer energie, je zult je tijdens de detox ook wel eens slap voelen maar uiteindelijk krijg je meer energie na de detox. Onder andere doordat je lijf (lever) geholpen zijn en minder zwaar werk hebben doordat er opgeruimd is.  Zie het als een grote schoonmaak in je huis. Daarna is het een kwestie van bij houden dit kost minder energie. In het geval van je lijf is het bijhouden van het huis een gezonde leefstijl! Hierdoor zul jij je fitter voelen.

6. Detoxen voor een mooiere huid.

De doorbloeding wordt beter waardoor je huid er frisser uit gaat zien.
Ontstekingen worden minder en de huid is schoner, beter gehydrateerd en ziet er daardoor mooier uit.

Kan iedereen een detox doen?

Nee, het is niet geschikt voor iedereen. Daarom heb ik een kort intake gesprek met jou, dit kan bij mij in de praktijk maar ook via Skype. Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven mogen geen detox doen. Denk aan bepaalde medicaties bepaalde medische aandoeningen. Buiten de intake krijg je ondersteunende supplementen en op het einde een probiotica en mijn begeleiding (voedingsdeskundige orthomoleculair therapeut en hormoontherapeut) tijdens de detox 

Samen gevat is het een cadeau aan jezelf:


Meer energie
Fitter en opgeruimd lijf
Minder kilo’s
Een mooiere huid
Beter slapen
Blije darmen

Oftewel gewoon weer lekker in je lijf!

Twijfel je nog of je een detox wil doen? 

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

Wil je graag een detoxkuur doen? Vind dan hier de informatie

 

Osteoporose (botontkalking)

Oestrogenen spelen een belangrijke rol bij de opbouw van het bot van kind tot volwassene. Wanneer bouw je minder bot op en wat kan je eraan doen?

Is suiker slecht voor je?

Steeds vaker hoor je dat suikers slecht voor je zijn, maar waarom houden wij zo van suikers? En moet ik helemaal stoppen met het eten van suikers?

Asperge recept

Welke gerechten kan je allemaal maken met asperges? Ik heb een aantal recepten voor je gemaakt, zodat jij aan de slag kan.

0 reacties