Wat goed dat jij ook interesse hebt voor jouw hormoonbalans!

Hormonen hebben invloed op je gezondheid, je energie, je gewicht en ook op hoe jij je voelt. 

Hormonen regelen namelijk de lichaamsprocessen van de mens, zoals

R

stofwisseling

R

groei

R

de werking van het immuunsysteem

Hormonen zorgen ervoor dat jouw organen goed functioneren en dat jouw lichaamsprocessen in balans zijn. Je hebt voldoende energie en je gewicht blijft op peil.

Kortom: hormonen zorgen ervoor dat je gezond blijft!

Hormonen zijn signaalstoffen en geven dus signalen af. Dit doen ze bij zo’n beetje alles wat er in het lichaam gebeurt. Ze regelen zoveel in je lichaam dat hierin gemakkelijk eens iets mis kan gaan.
Er worden teveel of te weinig hormonen afgegeven waardoor er een disbalans ontstaat.

Oorzaken  hiervoor kunnen zijn:

Q

verkeerde voeding

Q

langdurige stress

Q

over training bij sporten

Q

vertraagde schildklier

Q

tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Q

verstoord dag- en nachtritme

Q

te weinig slaap

Een hormonale disbalans kan tal van klachten tot gevolg hebben.
Maar vaak weet je zelf niet precies waar die klachten nu eigenlijk vandaan komen.

 

In mijn E-book leg ik jou uit hoe hormonen werken en wat ze doen. Hierdoor ontdek jij welke hormonen bij jouw uit balans zijn en weet jij de oorzaak van je klacht(en) en kun je aan de slag met wat voor jou werkt.

Hoi, Ik ben Angelien

In het verleden holde ik mijzelf voorbij en miste ik waardevolle tijd met mijn twee lieve zonen. Er was een burn-out voor nodig om mij te laten inzien dat het roer om moest.

Sinds ik ben gaan luisteren naar mezelf en mijn lichaam voel ik mij zoveel beter. Ik ervaar minder stress, meer ontspanning en ik ben simpelweg gelukkiger. Gelukkiger met mijzelf, mijn kinderen en mijn partner.

Om te leren hoe ik mezelf zowel lichamelijk als geestelijk in balans kan houden ben ik mij gaan verdiepen in wat een gezonde leefstijl kan doen.

Inmiddels ben ik 
natuurgeneeskundig therapeut en gezondheidscoach; ik coach mensen naar een gezond gewicht en energie.
Ik ben voedingsdeskundige, hormoontherapeut, orthomoleculair therapeut, stresscounselor en heb verder nog vele cursussen en masterclasses over een gezonde leefstijl gevolgd.

Al deze kennis, samen met mijn eigen ervaringen, gebruik ik nu om ook andere mensen te begeleiden naar een gezonder en evenwichtiger leven. Nu ervaar ik wél die voldoening in mijn leven en ik help graag anderen om ook de juiste balans te vinden met behulp van de juiste voeding, voldoende beweging en het reguleren van stress. Want lekker in je vel zitten is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen waar je houdt.