Ben je eindelijk  lekker afgevallen dan wil je dit graag zo houden natuurlijk. Ik leg je uit hoe dat jou wél gaat lukken! 

Resetten

Wanneer je een crashdieet volgt (bv shakes of andere uithonger dieet) krijgt het lichaam niet de tijd om te resetten. En hoe mooi is het dat je met gezond afvallen, lees gezond en verzadigend te eten, ook ½ tot 1 kilo per week afvalt en dat je je hormonen de kans geeft om te resetten. Maar waarom kom je door een crashdieet weer aan? 

Verzadigingshormoon 

Al eerder schreef ik over het verzadigingshormoon leptine, dat werkt niet goed meer bij te snel afvallen. Omdat dit hormoon dan je hongergevoel niet laat verdwijnen heb jij geen verzadigingsgevoel meer. Niet oké dus. 

Leptine wordt aangemaakt in de vetcellen. Als je snel afvalt en minder vet hebt heb je minder leptine aanmaak als voorheen. Ons brein reageert hierop en wil dit vetgehalte weer herstellen. Jij gaat weer meer eten en het lichaam gaat minder energie verbruiken en dan zitten de kilo’s er zo weer aan. Dus wil jij afvallen naar een gezond gewicht? Doe dit dan niet met shakes en andere dieetproducten. Neem er de tijd voor, dat snapt je brein beter en zorgt dat het gewichtsverlies blijvend is.

Gezond eten 

Doe het afvallen met gezond eten wat bij je past en zorg ervoor dat jij je lichaam goed voedt. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar:

  • hoe de hormoonbalans is
  • of er voedingsintoleranties zijn
  • hoe het gesteld is met je mindset en gedrag
  • is er sprake van stressbalans 
  • zijn de darmbacteriën goed vertegenwoordigd 
  • wat is de oorzaak van jouw overgewicht

En natuurlijk is het fijn dat jij vervolgens weet hoe dit aan te pakken.

Detox

Woensdag 8 januari 2020 start er weer een Detox.
Detoxen voor meer energie, slanker lijf, gezonde darm, mooiere huid oftewel een mooie start naar een gezonde leefstijl.

Lezingen

Woensdag 15 januari en dinsdag 21 januari lezing over Hormoonbalans. 

12 weeks programma

Wil jij in 12 weken je lifestyle en voedingspatroon aanpassen? Helemaal toegespitst op jouzelf? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan.

Profiteer bij de Zilver groep van de nieuwjaarsactie van € 20,00 korting. Gebruik de kortingscode: 2020!
We starten 27 januari en er zijn 10 plekken beschikbaar.

Wil jij liever persoonlijke begeleiding? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden.

Vaak moe?

Hoe zit het met jou immuunsysteem? En hoe kun je laaggradige ontstekingen voorkomen en/of aanpakken? Lees het in mijn artikel.

Vasten/Detoxen, super voor je gezondheid en vetverbranding!

Met vasten geef je je lichaam, dat voortdurend wordt blootgesteld aan overconsumptie, tijd om te herstellen. Zo spreek je je vetvoorraad aan en via vastenperiodes zet je je stofwisseling in gang en schakelt je lichaam over van suiker naar vetverbranding.

Slapend afvallen?

Afvallen terwijl je slaapt. Is dat een feit of een fabel?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *