Selecteer een pagina

Ben je eindelijk  lekker afgevallen dan wil je dit graag zo houden natuurlijk. Ik leg je uit hoe dat jou wél gaat lukken! 

Resetten

Wanneer je een crashdieet volgt (bv shakes of andere uithonger dieet) krijgt het lichaam niet de tijd om te resetten. En hoe mooi is het dat je met gezond afvallen, lees gezond en verzadigend te eten, ook ½ tot 1 kilo per week afvalt en dat je je hormonen de kans geeft om te resetten. Maar waarom kom je door een crashdieet weer aan? 

Verzadigingshormoon 

Al eerder schreef ik over het verzadigingshormoon leptine, dat werkt niet goed meer bij te snel afvallen. Omdat dit hormoon dan je hongergevoel niet laat verdwijnen heb jij geen verzadigingsgevoel meer. Niet oké dus. 

Leptine wordt aangemaakt in de vetcellen. Als je snel afvalt en minder vet hebt heb je minder leptine aanmaak als voorheen. Ons brein reageert hierop en wil dit vetgehalte weer herstellen. Jij gaat weer meer eten en het lichaam gaat minder energie verbruiken en dan zitten de kilo’s er zo weer aan. Dus wil jij afvallen naar een gezond gewicht? Doe dit dan niet met shakes en andere dieetproducten. Neem er de tijd voor, dat snapt je brein beter en zorgt dat het gewichtsverlies blijvend is.

Gezond eten 

Doe het afvallen met gezond eten wat bij je past en zorg ervoor dat jij je lichaam goed voedt. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar:

  • hoe de hormoonbalans is
  • of er voedingsintoleranties zijn
  • hoe het gesteld is met je mindset en gedrag
  • is er sprake van stressbalans 
  • zijn de darmbacteriën goed vertegenwoordigd 
  • wat is de oorzaak van jouw overgewicht

En natuurlijk is het fijn dat jij vervolgens weet hoe dit aan te pakken.

Detox

Kijk hier wanneer er weer een Detox van start gaat.
Detoxen voor meer energie, slanker lijf, gezonde darm, mooiere huid oftewel een mooie start naar een gezonde leefstijl.

Lezingen

Ik geef verschillende lezingen, bekijk hier welke lezing er de komende periode op het programma staat en meld je aan. 

12 weeks programma

Wil jij in 12 weken je lifestyle en voedingspatroon aanpassen? Helemaal toegespitst op jouzelf? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan.

Wil jij liever persoonlijke begeleiding? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden.

Endometriose

Endometriose MENSTRUATIE PIJN hoort er NIET bij! Endometriose Awareness Maand Endometriose is nog zo onbekend en hier moet verandering in komen! Zodat vrouwen niet blijven rondlopen met deze pijnklachten Het moet stoppen dat vrouwen denken dat dit er bij hoort! Zorg...

Vet belangrijk. Vetten zijn gezond.

Gezonde en ongezonde vetten. Wat is het verschil? En waarom is het belangrijk om wel vetten te eten? Lees er alles over in mijn blog.

Iedereen aan de vitamine D3

Vitamine D is nodig voor ons immuunsysteem. Dat is niet alleen nu nodig vanwege Corona, maar altijd. Weet jij jouw vitamine D status?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *