Ben je eindelijk  lekker afgevallen dan wil je dit graag zo houden natuurlijk. Ik leg je uit hoe dat jou wél gaat lukken! 

Resetten

Wanneer je een crashdieet volgt (bv shakes of andere uithonger dieet) krijgt het lichaam niet de tijd om te resetten. En hoe mooi is het dat je met gezond afvallen, lees gezond en verzadigend te eten, ook ½ tot 1 kilo per week afvalt en dat je je hormonen de kans geeft om te resetten. Maar waarom kom je door een crashdieet weer aan? 

Verzadigingshormoon 

Al eerder schreef ik over het verzadigingshormoon leptine, dat werkt niet goed meer bij te snel afvallen. Omdat dit hormoon dan je hongergevoel niet laat verdwijnen heb jij geen verzadigingsgevoel meer. Niet oké dus. 

Leptine wordt aangemaakt in de vetcellen. Als je snel afvalt en minder vet hebt heb je minder leptine aanmaak als voorheen. Ons brein reageert hierop en wil dit vetgehalte weer herstellen. Jij gaat weer meer eten en het lichaam gaat minder energie verbruiken en dan zitten de kilo’s er zo weer aan. Dus wil jij afvallen naar een gezond gewicht? Doe dit dan niet met shakes en andere dieetproducten. Neem er de tijd voor, dat snapt je brein beter en zorgt dat het gewichtsverlies blijvend is.

Gezond eten 

Doe het afvallen met gezond eten wat bij je past en zorg ervoor dat jij je lichaam goed voedt. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar:

  • hoe de hormoonbalans is
  • of er voedingsintoleranties zijn
  • hoe het gesteld is met je mindset en gedrag
  • is er sprake van stressbalans 
  • zijn de darmbacteriën goed vertegenwoordigd 
  • wat is de oorzaak van jouw overgewicht

En natuurlijk is het fijn dat jij vervolgens weet hoe dit aan te pakken.

Lezingen

Woensdag 2 oktober en zondag 6 oktober geef ik een lezing over Hormoonbalans. Tijdens deze lezing geef ik je inzichten hoe de hormonale processen werken in je lichaam. Je gaat daardoor beter begrijpen waardoor deze zo snel uit balans raken en hoe je deze zelf weer kunt herstellen. Alle belangrijke hormonen komen aan bod. 

Wil jij bij deze leerzame avond zijn, zodat je beter begrijpt hoe jouw lichaam werkt, kijk dan hier voor meer informatie

Wil jij liever persoonlijke begeleiding? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden.

Hoe gezond is vasten?

Detoxen / Vasten is goed voor de gezondheid. Het helpt bij overgewicht, heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en is goed voor je uitstraling.

Is suiker slecht voor je?

Steeds vaker hoor je dat suikers slecht voor je zijn, maar waarom houden wij zo van suikers? En moet ik helemaal stoppen met het eten van suikers?

Afvallen | Stoppen met jojoën, hoe dan?!

Val jij ook regelmatig kilo’s af om vervolgens toe te kijken hoe het gewicht er langzaam maar zeker weer bij aan komt? In de blog lees je hoe dat komt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *