De zorgkosten worden steeds hoger. Je betaalt steeds meer voor de zorg die je nodig hebt en je krijgt steeds minder vergoed. Hoe zou het zijn als we er met z’n allen voor zouden zorgen dat de zorgkosten lager worden? Dat kunnen we met zijn allen bereiken door er simpelweg voor te zorgen dat mensen minder ziek worden.  

Welvaartsziektes

De tijd waarin we in angst leefden voor besmettelijke ziekten hebben we grotendeels achter ons kunnen laten. Ons land wordt tegenwoordig geteisterd door welvaartsziektes. Ziektes die ontstaan zijn door een welvarende leefstijl zoals diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker voeren de boventoon.

Helaas heeft de farmaceutische industrie veel macht in de moderne geneeskunde. Ze financieren zo’n 90% van de onderzoeken die gedaan worden. Het probleem hiervan is dat ze voornamelijk die dingen laten onderzoeken waar zij antwoord op willen hebben, het grote geld is leidend. De enorme financiële belangen die meespelen zijn belangrijker dan onze gezondheid.

Symptoombestrijding 

Natuurlijk is het fijn dat er artsen en medicijnen zijn om ziektes te bestrijden. Maar inzetten op preventie is natuurlijk nog altijd beter dan het bestrijden van symptomen. Als de oorzaak van de ziekte achterhaald wordt, dan is het ook mogelijk om aan een oplossing voor de lange termijn te werken. Daarom zou het zo ontzettend mooi zijn als artsen en leefstijlcoaches samen zouden werken! Want waarom zou je als arts duur ontwikkelde medicijnen voor willen schrijven als een gezondere levensstijl de oplossing voor iemand is?

Welvaartsziektes zijn genetisch bepaald zeg je? Zo eenvoudig is het niet… Dat een ziekte erfelijk zou kunnen zijn wil namelijk nog niet zeggen dat jij de ziekte ook daadwerkelijk krijgt. Nee, de leefstijl is de trigger. Dat is meteen ook ontzettend goed nieuws: het betekent dat je dus heel veel invloed hebt op deze ziektes!

Bewustwording 

In mijn praktijk maak ik vaak mee dat mensen gezond denken te leven, maar geloof mij, ik heb tot nu toe bij iedereen onderliggende oorzaken kunnen vinden. Door deze op te lossen kon de weg naar genezing beginnen. Daarom is het nu tijd voor bewustwording! Wacht niet totdat je ziek bent, maar start nú met gezond leven om ziekte te voorkómen. Ben je onverhoopt ziek geworden? Ga dan op zoek naar de oorzaak en pak deze bij de wortel aan.

Wil jij werken aan jouw gezondheid doe dan mee aan het 12 weken programma.

20 januari 2020 start de nieuwe groep. Ben jij erbij?

Hoe gezond is vasten?

Detoxen / Vasten is goed voor de gezondheid. Het helpt bij overgewicht, heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en is goed voor je uitstraling.

Is suiker slecht voor je?

Steeds vaker hoor je dat suikers slecht voor je zijn, maar waarom houden wij zo van suikers? En moet ik helemaal stoppen met het eten van suikers?

Afvallen | Stoppen met jojoën, hoe dan?!

Val jij ook regelmatig kilo’s af om vervolgens toe te kijken hoe het gewicht er langzaam maar zeker weer bij aan komt? In de blog lees je hoe dat komt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *