Suiker
Zoetstoffen
Gezonde suikers?

 We houden er zo van en waarom dan?

Suiker

In de oertijd ging de mens iedere dag op zoek naar eten. Was de smaak zoet dan was dat een teken dat voedsel niet giftig was. Ook gaf deze zoete voeding energie -> calorieën die nodig waren. Zo ontwikkelde het brein zich bij de mens. Je kreeg een blij gevoel bij zoet eten, een beloning. Suiker zoetsmaak geeft een goed gevoel. En nu vanaf kinds tijd krijg je zoet als troost. Een snoepje als je gevallen bent. Een snoepje als je iets goeds gedaan hebt.

Zoetstoffen

Synthetisch zoals aspertaam of de natuurlijke zoals xylitol of het populaire stevia brengen ook niet de gezondheidsvoordelen. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat het een slechte invloed heeft op onze darmbacteriën. Gezonde suikers, ik heb er al vaker over geschreven 2 jaar geleden nog in weekblad Magriet.
Er is geen gezonde suiker zoals kokosbloemsuiker, agavesiroop enz. deze bestaat ook uit fructose en glucose en geeft hetzelfde effect op het lichaam.
Ik zie het zo vaak voorbij komen in “gezonde” recepten, maar dit klopt niet!
 

Minder suiker dan?

Ja graag, we krijgen het veel te veel binnen met alle gevolgen van dien! Het zou mooi zijn dat de voedingsmiddelen industrie het minder in de voeding zou (ver) stoppen en wij afleren om steeds weer naar suiker te grijpen. Het is een gewenning dit kun je weer veranderen. En nee dat doe je niet met zogenaamde gezonde suikers en zoetstoffen.

 

Mag je dan helemaal geen suiker?

Ja natuurlijk, wel maar je krijgt het al zoveel binnen iedere dag zonder dat je het in de gaten hebt. Vroeger in de oertijd was men de hele dag in beweging en verbrande men de suikers wel. Nu zijn er steeds meer mensen insuline resistent. Krijgen steeds meer mensen ziektes door de vele suikers.
 
Dus stukken minder suikers is echt nodig!

Hoe gezond is vasten?

Detoxen / Vasten is goed voor de gezondheid. Het helpt bij overgewicht, heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en is goed voor je uitstraling.

Is suiker slecht voor je?

Steeds vaker hoor je dat suikers slecht voor je zijn, maar waarom houden wij zo van suikers? En moet ik helemaal stoppen met het eten van suikers?

Afvallen | Stoppen met jojoën, hoe dan?!

Val jij ook regelmatig kilo’s af om vervolgens toe te kijken hoe het gewicht er langzaam maar zeker weer bij aan komt? In de blog lees je hoe dat komt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *