Suiker
Zoetstoffen
Gezonde suikers?

 We houden er zo van en waarom dan?

Suiker

In de oertijd ging de mens iedere dag op zoek naar eten. Was de smaak zoet dan was dat een teken dat voedsel niet giftig was. Ook gaf deze zoete voeding energie -> calorieën die nodig waren. Zo ontwikkelde het brein zich bij de mens. Je kreeg een blij gevoel bij zoet eten, een beloning. Suiker zoetsmaak geeft een goed gevoel. En nu vanaf kinds tijd krijg je zoet als troost. Een snoepje als je gevallen bent. Een snoepje als je iets goeds gedaan hebt.

Zoetstoffen

Synthetisch zoals aspertaam of de natuurlijke zoals xylitol of het populaire stevia brengen ook niet de gezondheidsvoordelen. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat het een slechte invloed heeft op onze darmbacteriën. Gezonde suikers, ik heb er al vaker over geschreven 2 jaar geleden nog in weekblad Magriet.
Er is geen gezonde suiker zoals kokosbloemsuiker, agavesiroop enz. deze bestaat ook uit fructose en glucose en geeft hetzelfde effect op het lichaam.
Ik zie het zo vaak voorbij komen in “gezonde” recepten, maar dit klopt niet!
 

Minder suiker dan?

Ja graag, we krijgen het veel te veel binnen met alle gevolgen van dien! Het zou mooi zijn dat de voedingsmiddelen industrie het minder in de voeding zou (ver) stoppen en wij afleren om steeds weer naar suiker te grijpen. Het is een gewenning dit kun je weer veranderen. En nee dat doe je niet met zogenaamde gezonde suikers en zoetstoffen.

 

Mag je dan helemaal geen suiker?

Ja natuurlijk, wel maar je krijgt het al zoveel binnen iedere dag zonder dat je het in de gaten hebt. Vroeger in de oertijd was men de hele dag in beweging en verbrande men de suikers wel. Nu zijn er steeds meer mensen insuline resistent. Krijgen steeds meer mensen ziektes door de vele suikers.
 
Dus stukken minder suikers is echt nodig!

Endometriose

Endometriose MENSTRUATIE PIJN hoort er NIET bij! Endometriose is helaas nog zo onbekend en het zou fijn zijn als hier verandering in komt. Zodat vrouwen niet blijven rondlopen met deze pijnklachten. Vaak komt het helaas voor dat het laat ontdekt word of de klachten...

Vetten, zijn vet belangrijk voor de gezondheid

Gezonde en ongezonde vetten. Wat is het verschil? En waarom is het belangrijk om wel vetten te eten? Lees er alles over in mijn blog.

Waarom wordt de één wel ziek en de ander niet van COVID19

Iedereen reageert anders op COVID 19, dat is inmiddels wel duidelijk. Alleen waar heeft dat nou precies mee te maken? Wat zegt ons immuunsysteem hierover?