Laat het lang sudderen hoe langer hoe beter

Ingrediënten:
4 liter water
30ml appelazijn
1 – 2 kilo botten
Rund met mergpijp en schenkel bij rund 
of kippenbotten 
of visgraat 
zout en groenten naar smaak. 

Bereidingswijze:

Doe de botten in de pan met koud water en azijn en laat dit een uur zo staan. 

Breng het geheel aan de kook.

Schep het schuim eraf (met schuimspaan)

Laat het 8 – 12 uur sudderen op laag vuur.

Mag dus niet borrelen anders kookt het vocht weg

Dus indien nodig een plaatje tussen de pan en het vuur .

Visboullion is na 3-4 uur klaar 
Kippenbouillon na 8-10 uur 
Runderboullion 12-30 uur 

Filter de grove restjes door een vergiet of theedoek.

Doe er wat zout bij na smaak en groenten en laat even mee koken.

Vries een gedeelte in.

De reden om er azijn aan toe te voegen, is dat de mineralen beter uit de botten worden getrokken. 

Je zal merken dat de vier liter water gedurende het aantal uren op het vuur wat zal afnemen. Als het te hard gaat, kun je altijd nog een paar glazen water toevoegen.

Het klinkt alsof het veel tijd kost maar jij hoeft er al die uren niets aan te doen.

LET OP: Nogmaals zorg dat het niet (te hard) kookt want dan kookt het water weg.

Bottenbouillon kun je ook kopen op internet.

Tips voor een gezonde vakantie

Vakantietijd even niks moeten en alles mogen, maar let op sla hier niet in door. Ik geef je graag tips hoe je gezond en genietend vakantie kan hebben.

Osteoporose (botontkalking)

Oestrogenen spelen een belangrijke rol bij de opbouw van het bot van kind tot volwassene. Wanneer bouw je minder bot op en wat kan je eraan doen?

bottenbouillon recept

Veel mensen maken regelmatig bouillon maar dat is van vlees met bot. Deze bouillon is dus alleen van bot! Ik deel met jou het recept

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *