Ervaringen
Hieronder zie je een aantal video’s van enkele deelneemsters van het 12-weken programma.
In gesprek met Brechje
Brechje was moe, had een burnout.
Ze had spanningen, hatkloppingen en paniek klachten.
Ze kon haar werk niet meer uitvoeren en zat veel thuis.
Ze was al bij de huisarts en ziekenhuis geweest onderzoeken gehad maar kwam niet verder. Ook al wat therapien uitgeprobeert maar het bracht niet de oplossing.
Hoe kon dan voeding en een gezonde leefstijl haar dan helpen? Met veel uitleg hoe het systemen werken in het lijf. bijv wat doet stress op de bloedsuiker spiegel, wat doet voeding op de bloedsuikerspiegel.,hormonen op de bloedsuker spiegel. En wat hebben hartkloppingen daarmee te maken. Toen Brechje dit begreep was ze gemotiveerd hier aan te werken. En hiermee verbrak ze de circel waar ze inzat.
Ze had een dieet gekregen van het ziekenhuis dus dacht dat ze het goed deed. Het was geen gezonde voeding maar veelal light produchten geen vetten. Dit hielp haar niet, waarom niet weet Brechje nu ook.
Stap voor stap ging ze aan de slag
Ze was zo verbaasd dat het werkte, en daardoor nog gemotiveerder.
Ook aan zelfzorg en stressbalans gewerkt.
Deze topper die hard gewerkt heeft is weer aan het werk en heeft zelfs weer de energie om een opleiding te gaan doen.
Haar doel was niet afvallen maar haar lijf liet ook los, en ze viel ook nog 12 kilo af.
In gesprek met Marike
Schildklier klachten
Uit de intake van Marike kwam o.a. veel rest klachten van de schildklier. Ze slikt wel schildklier medicatie maar klachten waren er nog. Omdat regulier vaak alleen de TSH wordt geprikt heb ik bloed via een laboratorium waar ik mee samenwerk laten onderzoeken: Antistoffen en de T4 fT4 T3 rT3 fT3. Hieruit kwam dat ze Hashimoto heeft. Dit is een auto immuunziekte van de schildklier en teveel rT3 had en de fT4 te laag was.
Mogelijke oorzaken van de trage niet goed werkende schildklier, immuunsysteem te actief, lekkende darm. Voeding eten die de schildklier negatief beïnvloeden. Tekort aan jodium en cofactoren zoals ijzer, zink, B-vitamines en selenium. Doordat ze ze niet eet of omdat de vertering niet gaat? Stress te veel aan cortisol is niet goed voor de werking van de schildklier. Stress remt de aanmaak van schildklierhormoon. Bij veel stress krijg je meer reserve T3. Leeftijd van marike (overgang/menopauze) maakt dat er minder progesteron wordt aangemaakt daardoor ook minder schildklier werking. Hashimoto hoge antistoffen geeft een slechtere werking van de schildklier.
We hebben aan alle vlakken die nodig waren gewerkt door middel van het persoonlijke en het online stuk. Kijk naar de video met de ervaring van Marike!
In gesprek met Karin
Karin is leerkracht en wil graag energiek voor de klas staan!
Ze was wat ouder geworden had wat opvliegers, ze had weinig energie en wilde ook wel afvallen. Ze wilde graag wat hormoonbalans.
Ze had verschillende diëten gedaan maar steeds kwam ze weer aan. Ze wilde graag met gezond eten blijvend afvallen. Leefstijl verandering voor de rest van je leven! Karin heeft een uniform broek van de muziekvereniging, ze dacht dat ze die nooit meer blijvend aan zou kunnen. Heel af en toe kon ze deze nog aan als ze streng gelijnt had. Maar dit was nooit blijvend. Gelukkig heeft ze de broek niet weggegooid want deze broek past haar nu al weer een jaar. Geen gejo-jo meer!
Karin heeft nu inzicht wat gezond is wat en hoeveel ze eet op een dag.
Ze is op een gezond gewicht,heeft minder opvliegers en meer energie.
Dat is als leerkracht natuurlijk noodzakelijk en fijn.
In gesprek met Ida
In gesprek met Christine
De zus van Christine woont in Denemarken en had het 12 weeks programma gevolgd. Toen Christine haar zag was ze blij verrast. Wat een energie, stralend en zoveel slanker. Na de vraag hoe? Vertelde Ardi dat ze intake lijsten medische geschiedenis, gezondheidscheck een hormoonanalyse en een voedingsdagboek had ingeleverd via de mail. Via skype een intake had gehad. Het programma gestart en iedere week contact met nog consulten. Nou dacht Christine dat wil ik ook ! Kijk de video met de ervaring van Christine.
In gesprek met Jacquelien
Emotie-eten
Eet jij om je lijf van energie te voorzien? Of heeft eten bij jou ook nog een andere functie?
Geeft eten je troost als jij verdrietig bent? Biedt het rust en ontspanning na stress ? Gebruik je het om negatieve emoties te verdoven? Is eten een beloning na hard werken?
Zou er een andere manier zijn om jezelf te troosten, te belonen, te ontstressen, om te gaan met emoties? Zou je de gevoelens kunnen accepteren en deze op te lossen met iets wat echt helpt. Te kijken waar je echt behoefte aan hebt. Waar verlang jij naar? Wie of wat heb jij nodig als je verdrietig bent. Wat moet je doen als je moe bent. Wat kun je doen zodat je minder stress hebt. En wat kun jij doen om te ontspannen. Welke veranderingen zijn hiervoor nodig?
Zodat jij weer een gezonde relatie krijgt met eten.