Vaak stellen mensen mij de volgende vragen:
– Wat doe jij als gezondheidscoach anders dan anderen die mensen begeleiden om mensen te helpen met afvallen?
– Wat is eigenlijk nog gezond, want je mag zoveel niet meer eten? Als je de media moet geloven dan mag je bijna niets meer eten. Klopt dit?

Verwarring

Er is inderdaad veel verwarring over wat goed en gezond eten is en wat niet. Door internet, social media en tv krijgen mensen steeds meer informatie over eten. Maar of die informatie correct is is vaak de vraag. Vaak lees je dan daarna weer een artikel waarin het tegenovergestelde beweerd wordt en ontstaat er verwarring. Wat goed is en wat niet is ook bij iedere persoon verschillend. 

Vanuit mijn werkwijze als gezondheidscoach kan ik meer inzicht geven in wat goede en gezonde voeding is. En ook waarom bepaalde voeding met bepaalde voedingsstoffen beter wel, of juist beter niet genomen kunnen worden bij bepaalde klachten. Indien gewenst kan er door het bloed of de ontlasting te onderzoeken ook vastgesteld worden of iemand last heeft van voedselallergieën, voedingsintoleranties of sensitief is voor bepaalde voeding. 

Meer informatie over deze onderzoeken vind je op de website bij Onderzoeken.

Verschil 

Wat doe jij als gezondheidscoach anders dan diëtisten, gewichtsconsulenten en anderen om mensen te helpen met afvallen? Het verschil volgens mijn cliënten is dat ik eerst op zoek ga naar de oorzaak. Vaak is er een oorzaak waardoor afvallen niet (blijvend) lukt. Ik richt mij dus niet alleen op het afvallen en het aantal calorieën wat men tot zich neemt, maar onderzoek eerst heel breed. Daarna geef ik de cliënt inzicht in wat en waarom iets in het lichaam gebeurt als hij of zij bepaalde voeding tot zich neemt. En dat er daarnaast veel meer redenen kunnen zijn waarom mensen overgewicht hebben. 

Een verstoorde hormoonhuishouding kan er ook voor zorgen dat afvallen niet lukt. Ik leg daarom uit welke hormonen ervoor zorgen dat je vet verbrand of juist vet opslaat. Maar ook waarom je verzadigingshormoon niet werkt en kijk naar de hoeveelheid stress die er in vele vormen kan zijn.

De volgende stap is het bekijken van het eetgedrag: waarom eet je, wat zijn je valkuilen? Hoe voel jij je en hoe is je mindset? Gedrag en mindset zijn essentieel, want veranderen naar een gezonde leefstijl is iets wat alleen met een positieve mindset (jij bent goed genoeg en je wilt iets) en met intrinsieke motivatie (jij doet het omdat JIJ het graag wilt, maar soms ook om gezondheidsredenen) lukt.

Werkwijze 

Vanuit mijn werkwijze wordt er eerst een hormoonanalyse gedaan en de cliënt wordt verzocht om een anamnese (vragenlijst naar de ziektehistorie en de huidige leefstijl) in te vullen. Aan de hand van de hormoonanalyse kan ik zien of er hormonale disbalansen zijn. Als dit het geval is kan er gekeken worden hoe deze het beste hersteld kunnen worden. 

Soms is ook een bloedonderzoek wenselijk. Veelal kan dit via je eigen huisarts, maar als dat niet kan dan kan het ook via mij. Ook een ontlastingsonderzoek kan wenselijk zijn, dit stem ik af met de cliënt. 

Juist doordat de cliënt nu inzichtelijk heeft hoe zijn of haar lichaam reageert, begrijpt wat er aan de hand is en waarom we samen zo te werk gaan, is hij of zij meer gemotiveerd en is het niet alleen maar het moeten, maar vooral het willen: ik wil veranderen!

Kortom, als gezondheidscoach kijk ik dus naar je voeding, je darmen, hoe zit het met je vitamines en mineralen, stress, mindset, gedrag en de hormoonhuishouding. Voor alle facetten heb ik een opleiding gedaan en daarom is het een mooi geheel. Met dit totaalplaatje ga ik samen met de cliënt (die dan inzicht heeft hoe het voor hem of haar werkt) aan de slag.

Wil jij meer informatie kijk dan hier voor meer informatie of download mijn gratis e-book Hormoon balans voor een gezond gewicht & energie.
Heb je vragen neem dan vrijblijvend contact met mij op. 

Waarom zou je willen detoxen?

Waarom zou je willen detoxen? In mijn artikel geef ik je 6 redenen waarom je zou willen detoxen en voor wie dit geschikt is.

Asperge recept

Welke gerechten kan je allemaal maken met asperges? Ik heb een aantal recepten voor je gemaakt, zodat jij aan de slag kan.

Waarom wordt de één wel ziek en de ander niet van COVID19

Iedereen reageert anders op COVID 19, dat is inmiddels wel duidelijk. Alleen waar heeft dat nou precies mee te maken? Wat zegt ons immuunsysteem hierover?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *