Selecteer een pagina

Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar mijn werk als gezondheidscoach. Waarin verschilt mijn werkwijze van een diëtist of gewichtsconsulent? En wat is tegenwoordig eigenlijk nog gezonde voeding?

Informatie 

Door internet, social media en televisie krijgen mensen steeds meer informatie over voeding. Dit zorgt voor veel verwarring over wat nu wel goede en gezonde voeding is, en wat niet. Ten eerste is het natuurlijk maar de vraag of de informatie die via deze kanalen binnenkomt wel klopt. Ten tweede verschilt het ook nog eens van persoon tot persoon wat wel of geen gezonde voeding is.

Gezondheidscoach 

Mijn werk als gezondheidscoach richt zich niet op het tellen van calorieën en/of afvallen, maar om het geven van inzicht. Zo kan ik je meer inzicht geven in welke voeding voor jouw persoonlijke situatie goed en gezond is. Ik geef je inzicht in wat er in jouw lichaam gebeurt als je bepaalde voeding tot je neemt. We kijken samen naar de hormonen die voor de verbranding zorgen, welke hormonen verantwoordelijk zijn voor het opslaan van vet en waarom het verzadigingshormoon niet werkt.

Kortom: ik ga op zoek naar de juiste balans.

Werkwijze 

Als eerste vraag ik je een vragenlijst (anamnese) in te vullen zodat ik zicht krijg op je ziektehistorie en je huidige leefstijl. Daarnaast maak ik een hormoonanalyse waaraan ik kan zien of de hormonen in balans zijn. Mocht dit niet zo zijn dan stel ik een plan van aanpak op om de balans te herstellen. Naast de hormoonanalyse is het ook belangrijk om te kijken naar je bewegingspatroon en de hoeveelheid stress die je in het dagelijkse leven ervaart. Ook je eetgedrag is een belangrijke factor, want waarom eet je? Is dat uit verveling, gewoonte of emotie?

Totaalplaatje 

Nu je een antwoord hebt op al deze vragen heb je inzicht gekregen. Inzicht zorgt ervoor dat je weet wat voor jouw persoonlijke situatie belangrijk is. Hierdoor ben je meer gemotiveerd om je leefstijl aan te passen!

Op welke manieren kan ik jou helpen?

Het reinigen van het lichaam d.m.v. Detox / vasten 

Het bijwonen van een lezing waarin ik je inzicht geeft hoe de hormonale processen werken in je lichaam.

Met mijn 12 weeks programma: Je hormonen in Balans

Klik op de link voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken wat het beste bij jou past.

Zorgkosten | Tijd voor bewustwording!

De zorgkosten rijzen ieder jaar verder de pan uit. We betalen steeds meer voor de zorg en krijgen steeds minder vergoed. Tijd voor bewustwording!

Vaak moe?

Hoe zit het met jou immuunsysteem? En hoe kun je laaggradige ontstekingen voorkomen en/of aanpakken? Lees het in mijn artikel.

Slapend afvallen?

Afvallen terwijl je slaapt. Is dat een feit of een fabel?